Forskning, klima, energi, økonomi, politikk

Prof. Jeffrey D. Sachs om klima og finans

31.12.2014 06:25

 

Under American Geophysical Union Fall Meeting i San Francisco 12-18 desember 2014 hadde jeg gleden av å høre et foredrag av professor i økonomi Jeffrey D. Sachs, som kom direkte fra klimatoppmøtet i Lima. Jeg har hatt planer om å presentere et sammendrag av dette fordraget på bloggen, men kom nylig over en kronikk av Sachs på websiden til World Economic Forum; 

 

https://bit.ly/1Bftb3c

 

Den anbefales på det sterkeste, og overflødiggjør et sammendrag fra min side.

 

Nedenfor finner dere en kort biografi for Sachs, som jeg har klippet fra Wikipedia.

 

Jeffrey D. Sachs (født 5. november 1954 i Detroit, Michigan) er en amerikansk økonom best kjent for sitt arbeid med nye demokratier og problemfylte økonomier i Øst-Europa, Afrika, Asia og Latin-Amerika. Han jobbet spesielt nært med Russland, Bolivia og Polen, tre land hvor han foreslo såkalt sjokkterapi for å bekjempe økonomiske kriser. Han er en forkjemper for sletting av de fattigste landenes gjeld, samt økte tiltak mot hiv/aids og malaria.

Sachs er professor i bærekraftig utvikling og helsepolitikk ved Columbia University, New York.

Han er spesialrådgiver for FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Sachs ledet 20022006 FNs tusenårsprosjekt. Han var videre spesialrådgiver for FNs fiorhenværendegeneralsekretær Kofi Annan i prosjektet med FNs tusenårsmål for utvikling.

Sachs er inkludert på TIME Magazines liste over verdens mest innflytelsesrike personer i 2004 og 2005.

Han har forfattet hundrevis av vitenskapelige artikler og en rekke bøker. De to seneste bøkene om verdens fattigdom lå på New York Times' liste over bestselgere.

 

Søkested

Kontakt

Kristoffer Rypdals blog