Forskning, klima, energi, økonomi, politikk

FORFATTEREN AV DENNE BLOGGEN

 

Jeg er professor i fysikk og anvendt matematikk ved UiT Norges arktiske universitet. Jeg har arbeidet med mange tema siden jeg kom til Tromsø som hovedfagsstudent i 1973, men har de siste årene hatt fokus på matematisk modellering av klimasystemet. Jeg er også interessert i hvordan klimaendringene er knyttet til hvordan vårt politiske og økonomiske system fungerer. Jeg oppfatter fagfeltet jeg jobber i som tverrvitenskapelig, men siden to viktige elementer er klima og matematikk har jeg konstruert en ny yrkesbetegnelse, og kaller meg for KLIMATEMATiKER. Det kan leses på to måter: KLI-MATEMATIKER og KLIMA-TEMATIKER.

FORSKINGSGRUPPA

 

Sammen med Martin Rypdal, som er førsteamanuensis i anvendt matematikk, og en fin gjeng av stipendiater har vi etablert ei forskningsgruppe i KLIMATEMATIKK med støtte fra KLIMAFORSK-programmet i Norges Forskningsråd. Denne bloggen dreier seg om klimaforskning,  men mest om klimapolitikk, energipolitikk og økonomisk politikk.

 

LESERNE

 

Hvis du er interessert i forskningspolitikk, realfag, klimaendringer, olje- og energipolitikk, eller betraktninger og analyser av hvordan moderne kapitalisme griper inn i disse temaene, så er dette bloggen for deg.

Søkested

Kontakt

Kristoffer Rypdals blog